

Honeybush organic
towar niedostępny


Podobnie jak czerwonokrzew, krzew miodowy został odkryty w Afryce Południowej w XVII wieku. Krzew miodowy zawdzięcza swoją nazwę swojemu wyjątkowemu wyglądowi. Kwiaty są jasnożółte i pachnące miodem, podczas gdy liście są nieco bardziej szorstkie niż u czerwonokrzewu. Mieszkańcy RPA nazywają go również „krzewem warzywnym” ze względu na strączkowe owoce i guzowate korzenie. Dzikie rośliny rozwijają się wyłącznie na małych pasmach górskich w tak zwanym Longkloof District. W latach 90-tych, Honeybish został ponownie odkryty i jest obecnie uprawiany do celów handlowych w 35 różnych miejscach. Napar smakuje przyjemnie słodko i posiada dużo aromatu. HoneyBush to świetny sposób na przeziębienie, a w lecie przygotowany na zimno daje sporo orzeźwienia.
Temperatura parzenia: 100 °C
Czas parzenia: 8-10 min.
Skład: 100% Honeybush organic BIO
Pochodzenie: RPA
Dane techniczne
BIO | Organic | organic |
Region pochodzenia | Afryka |
Typ | Zioła |

