Kawa Pomarańcza Wanilia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniPomarańcza Wanilia
Pochodzenie i plantacja
Najlepsze ziarna Arabiki pochodzące z Ameryki Południowej i Centralnej, otoczone są najlepszymi aromatami. Kawa ta wypalana jest przez 15 minut w temperaturze 180°C. Tylko w ten sposób rozwija się szczególna słodycz - szczególna cecha tej niezwykłej kawy.
Charakter i smak
Intensywne oraz lekko kwaskowe pomarańcze łączą się z kremową i słodką wanilią, tworząc wspaniałą mieszankę. Doskonała zarówno do picia jako mała czarna - przebijają wtedy w niej wyraźne pomarańczowe nuty, jak i z odrobiną mleka, gdzie o wiele mocniej wyczuwalna jest wanilia.
Temperatura parzenia: 100 °C.
Czas parzenia: 2-6 min (w zależności od sposobu parzenia)
Skład: ziarna Arabiki 100%, aromaty.