White Bai Mu Dan BIO
towar niedostępny
dodaj do przechowalniBiała Piwonia
Baimudan to najbardziej podstawowa biała herbata wywodząca się z Chin, a dokładniej z prowincji Fuijan i znana jest również jako "Biała piwonia".
Po zerwaniu herbatę suszy się na słońcu lub w zamkniętych pomieszczeniach bez dodatkowej pomocy technicznej.
Liść posiada wiele odcieni zieleni, jest bardzo obszerny o różnej strukturze i ładnej porcji długich, srebrzystobiałych końcówek liści. To herbata, w której na każdy nierozwinięty pąk przypada jeden lub dwa rozwinięte liście.
Napar o delikatnym, pozbawionym goryczy smaku i o słomkowym kolorze. Jednak nie tylko smak jest atutem tej herbaty.
Krótki proces produkcji, wielka troskliwość, z jaką otacza się listki herbaty, pozwala zachować w niej wszystko co najcenniejsze.
White Bai Mu Dan zasługuje na uznanie wszystkich, którzy cenią sobie jakość, unikatowość oraz niekonwencjonalność.
Temperatura parzenia: 80-85 °C
Czas parzenia: Parzenie w stylu zachodnim: 4-5 g, 250ml, - pierwsze parzenie: 2 min i każde kolejne parzenie wydłużać o około 1 minutę.
Parzenie w stylu Gongfu: 4-5 g, 100 ml, pierwsze parzenie około 30-40 sec a każde kolejne wydłużać o około 10-20 sec.
Skład: 100% biała herbata
Dane techniczne
Nuta smakowa | klasyczna |
Region pochodzenia | Chiny |
Typ | Biała |