

Japan Bancha BIO
towar niedostępny


Japończycy tradycyjnie piją tę herbatę do posiłków, uważana za klasyczną, codzienną herbatę. Japan Bancha jest to herbata z większych liści z drugiego zbioru. Dzięki temu liście są bogate w minerały (zawiera min. dużo wapnia i żelaza) oraz charakteryzują się mniejszą zawartością kofeiny (ok. 70% mniejsza zawartość niż herbaty zbierane z młodych liści).
Herbata o grubych i dużych liściach, pokazuje swoją prawdziwą jakość i delikatną strukturę. Seledynowy napar jest świeży i delikatny z morskim akcentem w smaku oraz wyczuwalnym lekkim posmakiem pieczonego chleba lub orzeszków. Dyskretna nuta sprawia, że herbata ta doskonale nadaje się dla początkujących, jak i miłośników zielonej herbaty.
Temperatura parzenia: 75-80 °C
Czas parzenia: 3-5 min.
Skład: 100% zielona herbata Bancha.
Dane techniczne
BIO | Organic | organic |
Nuta smakowa | klasyczna |
Region pochodzenia | Japonia |
Typ | Zielona |

