Ceylon Melfort





Opis
W drodze z Kolombo na wysoki płaskowyż Nuwara Eliya mijamy dolinę Pussellawa, w której znajduje się uprawa Melfort. Ten herbaciany ogród zajmuje się uprawą i produkcją herbat od 1914 roku. W tych doskonałych warunkach klimatycznych i przy wyłącznym wykorzystaniu chińskich roślin od tego czasu produkowane są tam wyjątkowe, zielone herbaty.
Herbata ta zaskakuje matowym, oliwkowym liściem, który zawinięty jest jak tradycyjne, chińskie herbaty. Napar jest wyjątkowo świeży, z owocowo-pikantną nutą. Ma mocny bukiet, o pełnym body, z lekką cierpkością. Spełni oczekiwania każdego miłośnika zielonej herbaty!
Temperatura parzenia: 75-80 °C
Czas parzenia: 3-5 min.
Skład: 100% zielona herbata.
Dane techniczne
Nuta smakowa | klasyczna |
Region pochodzenia | Sri Lanka |
Typ | Zielona |