Black Pu Erh Beengcha shu 2014
towar niedostępny
dodaj do przechowalniBlack Pu Erh Beengcha Spring 2014, shu - miękki, łagodny, ziemisty. Ciemna herbata Pu erh sprasowana w kształt ciastka.
Herbata pu-erh polecana jest dla osób chcących kontrolować swoją wagę. Może być istotnym wsparciem przy odchudzaniu się. Zaleca się aby herbaty Pu Erh nie słodzić, ponieważ cukier może przyczynić się do neutralizacji większość jej wartościowych właściwości.
- Region: Yunnan, Chiny
- Wysokość uprawy: 1350 mnpm
- Liść: Mieszanka liści z serca Simao, pu'er. Zbiór wiosną 2014 roku, sprasowanie w ciastko w 2015. Wysokogatunkowe liście herbaty Pu Erh, brązowawe, ciemne, od średnich do grubych, prasowane na płaskie ciastko (beengcha)
- Kolor naparu: eleganckie wino czerwone. Błyszczące, częściowo ciemniejsze
- Czas parzenia w stylu zachodnim: 1g na każde 50ml wody parzone przez 1-2 minut. Można wykonać od 3 do 5 parzeń przy każdym kolejnym wydłużając czas o około 1 minutę.
- W stylu gongfu: 2-3g na każde 50ml wody. Każde parzenie parzone szybko poniżej 30 sekund. Stopniowo zwiększając czas, z każdym kolejnym parzeniem. Można wykonać ponad 10 parzeń.