

Assam Hatimara Premium
towar niedostępny


Położona w dystrykcie Moran w północno-wschodnim Assamie plantacja Hatimara jest jedną z niewielu, która wykorzystuje wyłącznie klonowane krzewy.
Rośliny mają średnio 45 lat, czyli dość młodo jak na krzewy herbaciane. Do osiągnięcia tego celu wykorzystano najlepsze odmiany dostępne w herbacianym świecie, m.in. TV1-22, S3A3 i T3A3, P126A oraz N436.
Rok po roku w odrębnym procesie rozwoju powstają herbaty o intensywnej barwie, aromacie i smaku.
Nasze liście są szczególnie delikatne i żylaste, z wieloma delikatnymi końcówkami, jasnomiedziano-czerwonym naparem i w pełni aromatycznym, słodowym smakiem z nutą szafranu.
Temperatura parzenia: 95 °C
Czas parzenia: 3-5 min.
Kraj pochodzenia: Indie, region Assam, dystrykt Moran, plantacja Hatimara

