
Producent
Cena
-
od
do

Pełnię wiosny witamy subtelnym pięknem kwiatów wiśni. Jest to nawiązanie do trwającego w Japonii święta Hanami. Budzące się do życia ulotne i urokliwe kwiaty Sakury, to idealne przełożenie filozofii herbatyzmu i swoistego kultu piękna, który jest z herbatą nierozerwalnie związany. Z tej okazji przygotowaliśmy bogatą ofertę japońskich herbat – zarówno w klasycznej, jak i nowoczesnej formie. Japończycy są ekspertami w produkcji zielonych herbat. Japońskie odmiany preparowane są za pomocą pary wodnej, dlatego zachowują żywy, intensywny kolor. Za sprawą zastosowania różnych, często skomplikowanych procesów kształtowania liścia, mogą różnić się smakiem, charakterem lub właściwościami. Ich cechą wspólną jest wyjątkowo wysublimowana forma, dopracowany smak
z roślinnym i świeżym posmakiem.
Najwyżej cenione są herbaty zacieniane – których listki zostały zasłonięte podczas cyklu wzrostu, ponieważ w takich herbatach wyczuwa się wyraźną nutę umami (piątego smaku). Natomiast wszystkie japońskie herbaty cechują się wybitnymi właściwościami prozdrowotnymi, dużą zawartością witaminy C i antyoksydantów.
Pełnię wiosny witamy subtelnym pięknem kwiatów wiśni. Jest to nawiązanie do trwającego w Japonii święta Hanami. Budzące się do życia ulotne i urokliwe kwiaty Sakury, to idealne przełożenie filozofii herbatyzmu i swoistego kultu piękna, który jest z herbatą nierozerwalnie związany. Z tej okazji przygotowaliśmy bogatą ofertę japońskich herbat – zarówno w klasycznej, jak i nowoczesnej formie. Japończycy są ekspertami w produkcji zielonych herbat. Japońskie odmiany preparowane są za pomocą pary wodnej, dlatego zachowują żywy, intensywny kolor. Za sprawą zastosowania różnych, często skomplikowanych procesów kształtowania liścia, mogą różnić się smakiem, charakterem lub właściwościami. Ich cechą wspólną jest wyjątkowo wysublimowana forma, dopracowany smak
z roślinnym i świeżym posmakiem.
Najwyżej cenione są herbaty zacieniane – których listki zostały zasłonięte podczas cyklu wzrostu, ponieważ w takich herbatach wyczuwa się wyraźną nutę umami (piątego smaku). Natomiast wszystkie japońskie herbaty cechują się wybitnymi właściwościami prozdrowotnymi, dużą zawartością witaminy C i antyoksydantów.