Napisz do nas: info@fanaberia.net.pl Zadzwoń: +48518606081
do kasy suma: 0,00 zł
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 149,00 zł.

Herbata Oolong lub herbata turkusowa (czasami błędnie nazywana herbatą niebieską) to typ herbaty częściowo utlenionej. W tym typie herbaty znajdą się  zarówno te mniej utlenione zielone oolongi po te bardziej utlenione ciemniejsze.

Z tego powodu ta herbata oferuje szeroki zakres smaku, aromatu oraz różne oblicza.

Te jaśniejsze zielone i najmniej utlenione oolongi są zazwyczaj bardziej delikatne, słodkie i orzeźwiające. Przypominają nawet herbaty zielone lecz są bardziej kwiatowe, mleczne oraz słodkie z wyczuwalnymi nutami orzechów.

Średnio utlenione oferują najwięcej urozmaiconego i unikalnego aromatu od kwiatów i owoców po bardziej wytrawne drzewne nutki.

Ciemniejsze i najbardziej utlenione oolongi z kolei są już zazwyczaj mocniejsze, często także palone/prażone - doświadczymy tutaj więcej słodowych oraz orzeszkowych aromatów.

Należy je parzyć lekko schłodzoną wodą 90°C lub i wrzątkiem 96°C.

Jeśli liście są zawinięte w bryłki to pierwsze parzenie wykonujemy dłużej, drugie krócej i od trzeciego stopniowo wydłużamy czas parzenia.

Czym mniej utlenione i jaśniejsze tym potrzebować będą dłuższego czasu parzenia a czym bardziej utlenione i ciemniejsze tym czas parzenia powinien być krótszy.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Herbata Oolong lub herbata turkusowa (czasami błędnie nazywana herbatą niebieską) to typ herbaty częściowo utlenionej. W tym typie herbaty znajdą się  zarówno te mniej utlenione zielone oolongi po te bardziej utlenione ciemniejsze.

Z tego powodu ta herbata oferuje szeroki zakres smaku, aromatu oraz różne oblicza.

Te jaśniejsze zielone i najmniej utlenione oolongi są zazwyczaj bardziej delikatne, słodkie i orzeźwiające. Przypominają nawet herbaty zielone lecz są bardziej kwiatowe, mleczne oraz słodkie z wyczuwalnymi nutami orzechów.

Średnio utlenione oferują najwięcej urozmaiconego i unikalnego aromatu od kwiatów i owoców po bardziej wytrawne drzewne nutki.

Ciemniejsze i najbardziej utlenione oolongi z kolei są już zazwyczaj mocniejsze, często także palone/prażone - doświadczymy tutaj więcej słodowych oraz orzeszkowych aromatów.

Należy je parzyć lekko schłodzoną wodą 90°C lub i wrzątkiem 96°C.

Jeśli liście są zawinięte w bryłki to pierwsze parzenie wykonujemy dłużej, drugie krócej i od trzeciego stopniowo wydłużamy czas parzenia.

Czym mniej utlenione i jaśniejsze tym potrzebować będą dłuższego czasu parzenia a czym bardziej utlenione i ciemniejsze tym czas parzenia powinien być krótszy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl